Over War Horse

Stichting Theateralliantie presenteert War Horse: de unieke voorstelling van het National Theatre of Great Britain en de vernieuwende Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company. Mede mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation.

Het verhaal

War Horse vertelt het indrukwekkende verhaal van de jongen Albert, wiens geliefde paard Joey verkocht wordt om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. Een opmerkelijk verhaal over vriendschap en moed dat mede verteld wordt door middel van baanbrekend poppentheater van de Zuid-Afrikaanse Handspring Puppet Company, waarin levensgrote ademende en galopperende paarden tot leven worden gebracht op het toneel.

Eens in de zoveel jaren, vindt er een ontmoeting plaats waarover generaties lang verteld wordt. Een ontmoeting die ogen opent, vijanden dichter bij elkaar brengt en vreemden met elkaar verbindt. Het verhaal van War Horse is gebaseerd op de roman van Michael Morpurgo, bewerkt door Nick Stafford en gemaakt in samenwerking met The Handspring Puppet Company.

War Horse wereldwijd

War Horse is sinds de première in Londen in 2007 wereldwijd al gezien door meer dan 5 miljoen theaterbezoekers. De show staat momenteel voor het zesde jaar op West End in Londen voor uitverkochte zalen. De Broadway productie heeft 5 Tony Awards gewonnen. Momenteel speelt de productie in Engeland en ierland, reist een tourversie door Noord-Amerika en vond in oktober de Berlijnse première plaats.

War Horse Nederland

Tijdens het Holland Festival vormt Koninklijk Theater Carré op 14 juni het decor voor de Nederlandse première van War Horse. Na Carré is War Horse te zien in Rotterdam nieuwe Luxor Theater, Breda Chassé Theater, Groningen MartiniPlaza, Apeldoorn Theater Orpheus en Heerlen Parkstad Limburg Theaters. Tevens is de speelperiode in Carré wegens succes verlengd tot en met eind september 2014.

Disclaimer